Wednesday, 3 July 2024

Bemutatkozik a Bem6.hu – A Budavár kultúrájának online központja.

Oldalunk az Andrássy Palota 2 falai közül küldi híreit – ez az 1880-as években emelt, Zweigelwagner Mátyás szobrászművész képzelt alkotásaival díszített patinás épület otthona. Gazdag kulturális múlt övezi: Liszt Ferenc itt adott jótékonysági koncertet a szegedi árvízkárosultakért, amelyen maga az uralkodó is képviseltette magát. Rippl-Rónai József keze munkáját is viseli a palota tervezése. A magyar szecesszió fellegvára volt, ahol Tiziano, Monet, Vaszary, Munkácsy műveit állították ki. Legendás jelentőségét növeli, hogy Frank Zappa is zenélt a falak között, megalapozva a „Bem Rockpart” hírnevét.

Míg gyökereink a hagyományos 70-es évekbeli programokig nyúlnak vissza, hitvallásunk a „megújulva megőrizni”. Innovatív, értékteremtő kulturális tartalmakat kínálunk, miközben ápolni igyekszünk a kerületi tradíciókat is. Célunk, hogy minden korosztály és érdeklődési kör számára vonzó, színvonalas, tartalmas programokról számoljunk be.

Kisgyermekes családokat szórakoztató rajzos, sportos és színházi programajánlókkal várunk. Kismamáknak zenés, mozgásos, táncos foglalkozásokról írunk. A fiatalokat koncert-, tánc- és sportesemények híreivel csábítjuk. Nyugdíjas látogatóinknak hagyományőrző, ismeretterjesztő és irodalmi találkozókról számolunk be.

A kultúra mellett az üzleti élet szereplőinek is kínálunk partneri lehetőségeket, bérleti szolgáltatásokat.

Adatvédelmi szabályzatunk május 25-től elérhető oldalunkon.

Fontosabb házirendünk:

  1. Nyitvatartás: Hétköznap 0-24, hétvégén a programokhoz igazodva. Zártkörű rendezvények idején ez módosulhat.
  2. Használat: Minden érdeklődő látogathat minket a házirendünk betartásával. 14 év alattiakat 19 óráig, felnőtt felügyelettel várunk. Tilos a programok zavarása. Rólunk készült felvételeket marketingre használhatunk. Csak kulturált öltözetben, józan állapotban lehet az épületben tartózkodni. Berendezéseink rendeltetésszerű használata és a tisztaság megóvása kötelező, károkozás esetén kártérítés fizetendő. Munkavédelmi, tűzvédelmi előírások betartandók, nyílt láng használata tilos! Dohányzás csak a kijelölt helyen engedélyezett. Tiltott szeszes ital, tudatmódosító behozatala. Térítésmentes étel-ital csak engedéllyel árulható. Ügyeletünk feladata a házirend betartatása.

Vészhelyzetnél értesítendők: mentők, rendőrség, tűzoltók, katasztrófavédelem.