Március 7. csütörtök 19.00

A „Lépcsőházi történetek” egy akusztikus koncertsorozat, melynek keretin belül a zenészek a rakparti Andrássy palota patinás lépcsőházában szóllatatják meg hanszereiket.

A 2019-es év második lépcsőházi koncertjének fellépője az Accord Quartet lesz.

Az Accord Quartet 2001-ben alakult a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem négy hallgatójából. 15 éves fennállásuk alatt a zenei élet meghatározó egyéniségeivé váltak, több száz hangversenyt adtak, illetve számos ősbemutató is fűződik nevükhöz. Magyarországi koncertjeik mellett Európa szinte minden országában felléptek, például olyan neves koncerttermekben, mint a Brüsszeli Szépművészeti Múzeum (BOZAR), a Madridi Szépművészeti Múzeum, vagy a szentpétervári Ermitázs.

Neves zeneszerzők komponáltak nekik vonósnégyest: Fekete Gyula, Vajda János, Selmeczi György, Zombola Péter, Kákonyi Árpád. Továbbá Petrovics Emil, Kurt Schwertzig és John Corigliano vonósnégyeseit a szerzőkkel tanulták és játszották.

2005 júniusa óta a Magyar Állam két hegedűvel és egy csellóval támogatja az együttest, 2008 februárjától Guminár Tamás által készített Gasparo da Saló brácsa-kópia erősíti az együttes összhangzását.

Limitált férőhely!

Jegyek elővételben kaphatók a Tixa oldalán: https://tixa.hu/AccordQuartet_Bem6